Mokka Colombia San Bernando Natural
Ο San Bernado είναι ένας specialty coffee που ξεχωρίζει. Ανοίγοντας τη συσκευασία αντιλαμβάνεσαι άμεσα την έντονη οσμή από ρούμι. Ο αρχικός ενθουσιασμός ωστόσο σε αναγκάζει να προσγειωθείς, καθώς παρατηρώντας το ψήσιμο, διέκρινα έντονη ανομοιομορφία στο ψήσιμο των κόκκων. Παρ’όλα αυτά, το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι θα δικαιώσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καφέ. Γεύση από ρούμι που σου μένει. Χαμηλή προς μέτρια οξύτητα και επίγευση από σοκολάτα. Ιδανικά θα ήθελα να μην χάνει τόσο έντονα την οσμή του, καθώς μετά από το άνοιγμα του, και μετά από τις πρώτες 2-3 εκχυλίσεις, η πολύ ευχάριστη μυρωδιά από ρούμι υποχωρεί αισθητά.
Για να επιτύχω τους επιθυμητούς χρόνους της εκχύλισης, χρειάστηκε να αλέσω τον καφέ αρκετά πιο ψιλά από ό,τι συνήθως, κάτι που συνήθως δυσκολεύει τη διαδικασία της εκχύλισης.
Espresso Recipe: 18,5gr of coffee, yield 37gr of espresso at 28″-32″, 90oC
Διάθεση: Mokka, τιμή: 14,25€/250gr, 57,00€/kg.