Samba Exclusive Blend
Κάνω την αρχή με τη δοκιμή του πρώτου καφέ που αφορά την κατηγορία των blends. Ένας καφές blend (=μείγμα) προέρχεται από τουλάχιστον 2 διαφορετικά είδη καφέ. Συνήθως γίνεται ανάμειξη καφέ χαμηλότερης ποιότητας με άλλο(υς) μέσου – υψηλότερου κόστους, ώστε να είναι προσιτός σε τιμή. Τα blends είναι πιο εύκολο να παραχθούν, έχουν συνήθως ισορροπημένη γεύση και ευκολία στην εκχύλιση. Δε θα σου προσφέρουν τη μοναδική ή ιδιαίτερη γεύση που θα βρεις σε έναν single origin καφέ, καθώς η ανάμειξη περισσότερων ειδών καφέ αφαιρεί τα ιδαίτερα έντονα χαρακτηριστικά που έχει να δώσει ο κάθε καφές ξεχωριστά.
Ανοίγοντας τη συσκευασία του Exclusive Blend σου έρχεται μια ευχάριστη μυρωδιά καφέ. Το ευτυχές είναι ότι αναφέρονται ποιοι καφέδες έχουν χρησιμοποηθεί, και είναι οι εξής (δεν βρήκα αναφορά στο ποσοστό) :
- Brazil Carmo Estate Pulped Natural
- Brazil Carmo Estate Natural
- Guatemala Huehuetenango Maya Washed
- Nicaragua Buenos Aires Mombacho Washed
- Costa Rica Cental Valley Tico Washed
To Exclusive Blend μου άρεσε σε γενικές γραμμές, ήταν αρκετά απλό στην παρασκευή του, με ισορροπημένο σώμα, ενώ το γευστικό προφίλ που δίνει η εταιρεία βρήκα να ταιριάζει, καθώς πήρα μία γεύση φουντουκιού και σοκολάτας. Ιδανικά, θα ήθελα να έχει λίγο χαμηλότερη οξύτητα, καθώς θα τη χαρακτήριζα μέτρια προς υψηλή. Για να αποφύγετε την έντονη οξύτητα θα πρότεινα να αυξήσετε το χρόνο εκχύλισης για τον συγκεκριμένο καφέ.
Espresso Recipe: 18,5gr of coffee, yield 38gr of espresso at 30″-32″, 90oC
Διάθεση: Samba, τιμή: 9,00€/250gr, 36,00€/kg.